Orthomoleculair advies

Gezond eten lukt niet altijd

Iedere dag twee stuks fruit, 250 gram groente en een keer per week vette vis. Maar liefst 90% van de Nederlandse bevolking (1) haalt deze aanbeveling niet en mist dus belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om gezond en fit te blijven.  Ook andere factoren kunnen een rol spelen waardoor tekorten ontstaan. Denk hierbij aan: langdurige periode van stress, medicijn gebruik (bv maagzuur-remmers, plastabletten, anticonceptie), overgang, zwangerschap, ouderdom, vegetarisch/veganistisch dieet of bij intensief sporten. Inname van een voedingssupplement kan een oplossing zijn om de tekorten aan te vullen.

Wat is een voedingssupplement?

Vitamines zijn de bekendste voedingssupplementen maar denk ook aan mineralen, kruiden, visolie en of probiotica. Inname hiervan kan een oplossing zijn bij klachten. Maar ook bewegen, ontspannen, verbeteren slaapkwaliteit en verbetering van het eetpatroon.

Heeft u klachten of wilt u graag preventief aan een goede gezondheid werken?

Maak en afspraak en we gaan samen kijken, eventueel met verdere onderzoeken, hoe we tot een passend advies kunnen komen.

Neurotransmitters en het Neuro4profiel

Neurotransmitters zijn chemische boodschapperstoffen die de communicatie tussen de zenuwcellen in onze hersenen en darmen mogelijk maken. 

een gedeelte uit het verslag van het neuro4profiel

Het neuro4profiel is een vragenlijst die inzicht geeft in de balans tussen de 4 belangrijkste boodschapperstoffen GABA, Acetylcholine, Dopamine en Serotonine. Disbalans in de neurotransmitters kan een scale aan klachten opleveren zoals angst, moeheid, geheugenverlies, traagheid van denken, spierpijn, spierzwakte, verlies aan daadkracht.  slaapproblemen, ziekelijk zijn en nog vele andere klachten kunnen hiermee samenhangen.

We kunnen met de uitgebreide vragenlijst vaststellen hoe het met de neurotransmitters in je brein is. Deze bepaling volgens Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit experimenten en observaties die wereldwijd gepubliceerd zijn maar ook gereviewed door vooraanstaande neurowetenschappers en bevestigd in klinische settings.

Aan de hand van het neuro4profiel kunnen we je gericht helpen met o.a. voedingsadvies, kruiden en vitaminen/mineralen, bewegings- en leefstijladvies om de balans tussen de neurotransmitters te herstellen en eventuele tekorten te herstellen.

Voor meer informatie kunt  u het contact formulier invullen.

(1) Volksgezondheidenzorg.info RIVM